Välkommen till INDIVID!


Välkommen till INDIVID!

När jag står vid magasinavdelningen inne på Pressbyrån fylls jag av solbrända, smala och redigerade kroppar. ”10 sätt att förbränna fett”, ”5 sätt att sluta röka”, ”Så sminkar du dig som proffsen gör”. Överallt får vi tips och knep på hur vi ska förändra vår kropp, få den att passa in bättre i samhällsidealen. Träna mer, leva hälsosammare, klä dig snyggare, vara som normen. Det får räcka nu.

Varför inte bara visa sanningen? Varför inte bara visa en kropp som inte är vältränad? En kropp som tränat så mycket att den har gått sönder? En kropp som egentligen inte är din kropp? En kropp som ständigt har påverkats av samhällsidealen? Varför inte bara visa ett magasin med sanningen om vår kropp? Utsidan och insidan av den, avskalat och påklätt. Allt vi gör med vår kropp, allt vi gör mot vår kropp. Individ är magasinet som pratar om kroppen, så nära vi bara kan komma den.

Vi ville skapa ett magasin där fokus inte låg på vilket kön du har, eller vilken etnicitet du tillhör. Vi ville ha ett magasin där vårt fokus är på vår kropp, din, min och alla andras. Vad vi gör med vår kropp, hur vi behandlar vår kropp, vad vår kropp kan göra med oss, och hur allt hänger samman. Vi ville hålla det ärligt, nyfiket, naket. Visa sanningen utan allt det där överdrivna som man kan se i andra magasin och på sociala medier. Att visa olika individers kroppar, och hur jäkla bra en mänsklig kropp faktiskt är.

Så välkommen till det första numret av vårt magasin som berör det mesta om kroppen, på ett granskande, nyfiket, ärligt, avskalat, och självklart underhållande sätt.

Något som går in på bara skinnet!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.