Smärtan krossade OS-drömmenOskar ser träningslokalen som sitt andra hem, en plats som har spenderat mycket tid i enda sedan han var nyfödd.

Smärtan krossade OS-drömmen

 

Vi har alla hört att fysisk aktivitet är bra för att motverka psykisk ohälsa. Men det finns en risk att fysisk aktivitet går över en ohälsosam gräns. Det kallas elitidrott. Att pressa sin kropp till max dag in och dag ut leder lätt till skador och hur länge står man ut med smärta för att jaga sin dröm?

Oskar Stillman, 23, började träna tyngdlyftning när han var 6 år gammal. Efter flera år av stenhård träning så orkade varken kroppen eller huvudet längre. Under flera år både tränade och tävlade han med smärta. Allt för en dröm om att en dag på vara med i OS. Under åren som gick frågade Oskar sig själv flera gånger om det var värt det. Hur ont ska man egentligen behöva ha?

Hör honom berätta med egna ord om SM-gulden, OS-drömmen, smärtan och det svåra beslutet att ge upp.

— Det var en tung känsla att inte veta vad man skulle göra det var ens liv man hade vigt åt en och samma sak. Det var det jag ville. Varje dag sen den började göra ont så har min kropp svikit mig,  säger Oskar Stillman.

 

 

Foto: Leif Ewald

 

Den 4 juli 2018 lägger Oskar upp ett klipp på Instagram. Under den skriver han “Femte plats i år igen på SM. Nästa år kommer jag tillbaka starkare oavsett vad det gäller.” Några månader senare refererar han till det här lyftet som hans sista i tävlingssammanhang.

 

 

“Jag vet hur mycket smärta som ligger bakom”

 

Bonusmaterial

Klicka på bilderna för att höra Oskar själv berätta om hur det gick till när han blev uttagen till landslaget,  vilken låt han aldrig bommat ett lyft till och om när hans tränare sa upp sig

 

         

Bookmark the permalink.

Comments are closed.